Relining

Har din fastighet gamla rörstammar som behöver renoveras? Relining är ett kostnadseffektivt och smidigt alternativ till traditionellt stambyte. Metoden innebär att ledningarna inte behöver bytas ut. Istället skapas en ny ledning/beläggning inuti det befintliga röret (även kallat rörinfodring eller rör-i-rör). När vi utför relining i ex. gamla avloppsrör så behöver det inte innebära långa driftstopp och arbetet gör ingen åverkan på ytskikt (som ex. vid ett stambyte). Arbetet går snabbt att utföra och håller länge (minst 50 år)! Relining är helt enkelt ett smidigt, modernt och bra sätt att renovera rör!

Ikon kompetens

Kompetens och erfarenhet

Vi har lång erfarenhet av relining och har arbetat med samtliga reliningsmetoder på marknaden. Tillsammans med dig hittar vi den bästa lösningen för just din fastighets behov.

Ikon rotavdrag

Använd ROT-avdraget

Som privatperson kan du använda dig av ROT-avdraget. Det är mycket fördelaktigt vid relining. Kontakta oss gärna så berättar vi mer om vad det kan innebära för dig.

Ikon erfarenhet

Garantier

Vi lämnar 5 års garanti på utförda entreprenader enligt gällande branschnormer.

Relining med spray

Relining med spray

Tekniken innebär att rören efter rengöring sprayas inifrån med en flexibel massa som bildar ett skarvlöst skyddande skikt inne i rören.

Relining med strumpa

Relining med liner (strumpmetoden)

Tekniken innebär förenklat att ett foder (en strumpa) placeras på insidan av den gamla ledningen med hjälp av tryckluft som sedan härdas.

Filmen ovan visar hur relining med liner (strumpa) fungerar.

Ikon relining

Relining eller stambyte?

Ett traditionellt stambyte av avlopps- och dagvattenrör tar några månader att genomföra. Under den tiden kan man inte bo kvar i sin bostad. Att relina rör tar bara två till tre veckor och man kan bo kvar i sin bostad medan arbetet pågår. Relining sparar tid, och tid är som bekant pengar.

Dessutom sparar metoden allas tålamod, eftersom ingen tycker om att få sitt hem eller sin arbetsplats nedskräpad. Därför blir relining både billigare och trevligare än ett traditionellt stambyte.

Intresserad? Varmt välkommen att kontakta mig!

Mitt namn är Patrik Hjalmarsson och jag hjälper våra nya kunder med frågor om våra tjänster. Hör gärna av dig till mig för mer information om relining eller om du önskar ett kostnadsförslag.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Patrik Hjalmarsson

Försäljning/Arbetsledning

0733-60 43 09
patrik@ercsystems.se